Въпроси и отговори

За какво най-често се обръщат към мен?

Обикновено ме търсят хора, които са попаднали в труден момент от живота си. Преживяват специфични проблеми от емоционално естество като – депресия, прекомерна тревожност, паник атаки, проблеми в отношенията, професионалния живот,хранителни нарушения, зависимости, хронични заболявания(диабет, хипертония, ендокринни заболявания и др). Хора, които преминават през стресова ситуация напр.раздяла,развод,смърт на близък, преместване в друга дъвжава. Често ме търсят и хора, които просто за загубили смисъл и радост от живота си. Те са стигнали до граница, в която осъзнават, че им е трудно да продължат сами. Осъзнали са,че могат да потърсят сътрудник някой, който обективно да ги подкрепи в трудностите без да натрапва или отнема личната им свобода на избор.

Търсят ме и хора, които просто желаят промяна или искат да надникнат навътре в себе си, мотивирани да развият своята личност, да станат по- осъзнати, да живеят по– пълноценно и хармонично със себе си и другите. Често, това са хора, които нямат проблеми от психологическо естество, обикновено се справят добре с живота си и имат удовлетвореност от себе си – в случая имат любопитство към вътрешния си свят и искат да научат повече за себе си, не се страхуват излязат от зоната на комфорт и да предизвикат своя потенциал.

Важно ли е доверието между психолог и клиент?

Доверието между психолога и клиента е най- важната градивна единица за една успешна психотерапия. Доверието се изгражда постепенно, но е от изключително значение. Важно е човекът да се чувства сигурен и спокоен в присъствието на психолога. Работата с психолог е труден процес и клиентът е необходимо да усеща, че психолога е на негова страна, разбира и чува думите му, може да приеме емоциите му и да даде неосъждаща обратна връзка. В такава атмосфера на доверие е възможно да се случат фундаментални промени.

Ще имам ли пълна конфиденциалност?

Всичко, което се изговаря в рамките на срещите остава строго конфиденциално. Единствено в случаите, в които представлявате сериозна заплаха за себе си и другите,това изискване може да не бъде спазено.

Работите ли със здравната каса?

Не. В България здравната каса не поема психологическите консултации.

Предписвате ли лекарства?

Не, психологът не работи с лекарства под никаква форма, в това число и хранителни добавки. Основният метод на работа е разговорът.

Мога ли да възползвам от онлайн консултация анонимно?

Можете да се възползвате от онлайн консултация напълно анонимно чрез аудио сесия или чат сесия – така самоличността ви остава анонимна.

Може ли да се проведе консултация по телефона?

Да, това е напълно възможно при същите условия, както и при онлайн консултациите.

Живея в чужбина, има часова разлика, какво е работното ви време?

В момента провеждам сесии Онлайн, това ми позволява да работя извън стандартното работно време,включително и събота и неделя.

Онлайн Консултации

Ще има ли ефект работата ми с психолог?

Ефективността на психотерапевтичния процес зависи от много неща. Едни от най- важните са професионализма на психолога и мотивацията на клиента. Това е взаимен процес, в който и двете страни влагат усилие,надежди, емоции. В този процес се променят и клиентът ,и психолога. Ефективността може да се оцени в това дали човека потърсил психологична помощ среща отговор на своите проблеми и въпроси, дали има разбиране, дали чувства промяна или подобрение.

Ето някои от точките, по– които сами можете да оцените дали работата с психолог за вас е ефективна:

– чувствате се по -добре с времето
– усещате облекчаване на емоционалната болка
– имате по-ясно разбиране за себе си
– чувствате се сигурни и разбрани
– справяте се по -добре със стреса в ежедневието
– по -добре управлявате и разбирате емоциите си
– общувате по -леко и по -свободно с другите

%d блогъра харесват това: