Към съдържанието

За мен

online консултация с психолог

Юнгиански психотерапевт към Българско общество по аналитична психология К.Г. Юнг. 

2008 Магистър по Клинична Психология- психоаналитична перспектива в Нов Български университет.

2005 Завършила бакалавър психология  във Великотърновски Университет “ Св.Св.Кирил и Методий“

7 години работила като управител и клиничен психолог в Сдружение „Увереност“.  Мениджър на множество Европейски проекти в социалната сфера и в областта на психичното здраве. Специализирала в работата с групи с хора с психична болест.

Към момента основно отдадена на частната си практика – 12 години. Работи с хора от цялата страна, както и много българи в чужбина.

Какво е за мен да съм психолог?

     Психиката за мен винаги е провокирала голям интерес, тя е феномен, който не е изучен достатъчно дори и в днешно време. Въпреки множеството научни изследвания и тоновете литература по темата, психиката продължава да изненадва в много аспекти.Понякога дори не знаем как да се държим с нея, от една страна ни заливат със статии  как да й обръщаме внимание, от друга страна не сме на ясно как точно да направим това. Психиката обаче винаги напомня за себе си точно в подходящия момент,дали чрез дадено затруднение или просто,чрез желание за промяна и развитие.

Впечатлена съм от безкрайния потенциал на човешката душа  да се самолекува и възобновява само с малко помощ, човешката воля, надежда и стремеж са нещо изключително мощно.

     Спомням си още като дете в мен се зароди желанието да помагам, да изучавам човешката психика и да творя. Неусетно години минаха и тези детски мечти постоянно се реализират в живота ми. Имам шанса да работя с много невероятни хора, срещам изключителни характери и научавам много в самия процес на работа – далеч от книгите и готовите предписания. Естествено това ме прави достатъчно силна и мотивирана да преодолявам предизвикателствата на тази професия и да се опитвам да я практикувам по най– добрия възможен начин. 

Да бъда психолог за мен означава заедно с човека да пропътуваме един път към неговата душа, да разкрием неговите силни страни и да преодолеем трудностите и проблемите. Стремя се да гледам човека в неговата цялост, с цялата му сложност и променливост, в своя жизнен път, история,мотивация,цели, копнежи и мечти. Пред мен в самия процес на работа, често стои цяла вселена, а не просто един човек. Личността на човека е необятна и така се стремя да я виждам с всичките й нюанси, с богатството от емоции.

Свободното си време прекарвам с децата ми, обичам да снимам и да правя колажи, при всяка възможност съм сред природата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: